top of page
Bio-identical-Hormone-Replacement-Therapy.jpg

TESTIR

Amino screen blodprøve

Laboratoriekemisk analyse af 22 aminosyrer fra kapillærblod

Aminosyrer - hvad er det?

Proteiner, også kendt som albumin, udfører vigtige funktioner i den menneskelige krop. Proteinernes byggesten er igen sammensat af de essentielle aminosyrer, som danner kæder med hinanden. Den måde aminosyrerne er arrangeret på skaber forskellige proteiner, hver med forskellige funktioner og egenskaber. Arrangementet er dog ikke tilfældigt, men bestemmes af det passende gen.

 

Aminosyrer er komponenter i de fleste organer, regulerer enzymdannelse og stofskifte og spiller en vigtig rolle i alle biokemiske processer, der finder sted i organismen. De garanterer den grundlæggende pleje af en sund og intakt organisme og er ansvarlige for udvikling og vedligeholdelse af alle funktioner. Desuden repræsenterer de vigtige regulatorer i det kardiovaskulære system, danner forløberen for hormoner og neurotransmittere, spiller en elementær rolle i det intakte immunsystem og er i fællesskab ansvarlige for celle- og knogledannelse.

 

De 22 proteinogene aminosyrer, som igen kan klassificeres i 9 "essentielle" og 13 "ikke-essentielle" aminosyrer, har størst betydning. Kroppen kan ikke selv producere essentielle aminosyrer, de skal indtages sammen med maden. De 9 essentielle aminosyrer histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptofan og valin er vigtige kosttilskud til atleter, hvis behov for aminosyrer hurtigt kan formere sig. Hvis dette behov ikke opfyldes, nedbryder kroppen muskler i stedet for at bygge dem op. Ikke-essentielle aminosyrer kan på den anden side dannes af menneskekroppen selv.

 

Aminosyrer som arginin, tryptofan og phenylalanin spiller en vigtig rolle i hormonbalancen, søvn-vågen-cyklussen og syntesen af ​​neurotransmittere. Der kræves dog også en vis balance i tilførslen af ​​aminosyrer. Fordi en overdosis arginin kan. føre til tarmproblemer, mens øgede niveauer af histidin kan have negative effekter på mental sundhed. Glutamin og glutaminsyre modvirker dette for at klare stress og styrke den generelle mentale tilstand og hjernekraft.

 

Takket være den nyeste laboratoriediagnostik viser en simpel blodprøve, om kroppen er tilstrækkeligt forsynet med de vigtigste aminosyrer. Værdierne bestemmes med en prøve af kapillærblod. Om værdierne afviger fra normalområdet fremgår det af laboratorierapporten.

Amino-Screen blodprøven omfatter analyse af følgende 22 aminosyrer, hvoraf 9 er essentielle og 13 er ikke-essentielle

Essentielle aminosyrer

 • histidin

 • isoleucin

 • leucin

 • lysin

 • methionin

 • phenylalanin

 • threonin

 • tryptofan

 • valin

Ikke-essentielle aminosyrer

 • alanin

 • arginin

 • asparagin

 • asparaginsyre

 • citrullin

 • glutamin

 • glutaminsyre

 • glycin

 • ornitin

 • prolin

 • serin

 • taurin

 • tyrosin

     

      Prísur: 1.300,-

Allergo-Screen® plus blodprøve

 

Påvisning af specifikke IgE-antistoffer mod 54 allergener såsom fødevarer, dyr, mider, svampe og pollen.

 

Følgende allergener undersøges:

 

Fødevarer : Tomat, kartoffel, selleri, æggehvide, æggeblomme, mælk, torsk, krabbe, rejer, okseserumalbumin, α-laktalbumin, β-laktoglobulin, kasein, oksekød, fårekød (lam), bagegær, hvedemel, rug Mel, ris, sojabønner, sesam, jordnødder, hasselnød, mandel, æble, kiwi, abrikos
 

Mider : Dermatophagoides pter. , Dermatophagoides farinae
 

Dyr : bigift, hvepsegift, kakerlak (germansk), husstøv, kat, hund, hest
Svampe Penicillium notatum, Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus, Alternaria alternata
 

Pollen : røget græs, frugtplantagegræs, timotheegræs, rug, el, birk, hassel, eg, cypres, ambrosie, bynke, plantain

 

Gummi: Latex (Hevea brasiliensis)

 

Allergiske reaktioner udløses af en overreaktion af immunsystemet på faktisk harmløse fremmedstoffer og ofte helt naturlige komponenter i miljøet. På grund af den øgede årvågenhed kan almindelige fødevarer også genkendes som allergener af immunsystemet, og de typiske symptomer på en allergisk reaktion kan udløses.

 

Allergiprofilen Allergo-Screen® Food Plus tilbyder en test for 54 allergener såsom fødevarer, dyr, mider, svampe og pollen ved at bestemme det allergenspecifikke immunoglobulin E (IgE) fra en blodprøve.

Prísur: 1.300,-

Vitamin check basis

Laboratoriekemisk analyse af vitaminerne og mineralerne Calcium, Ferritin, kobber, Magnesium, Mangan, Molybden, Selen, Zink, Folinsyre, vitamin B6, vitamin B12 i blodet.

Inkl. Leukocyttar, hgb, hæmatokritt, trombocyttar

Ugunstige levevilkår betyder, at mange mennesker har følsomme underskud - summen af ​​faktorer som fastfood, hyppigt alkohol- og nikotinforbrug, kronisk stress, konkurrencesport, visse lægemidler eller en eksisterende underliggende sygdom fører hurtigt til forsyningshuller i mikronæringsstoffer.

 

Ved hjælp af moderne laboratorieparametre kan den enkelte forsyningssituation kontrolleres på en enkel måde. 

 

I modsætning til det mikronæringsstofindtag, der kun kan estimeres via ernæringsprotokoller eller tildeling af mikronæringsstofmangel via uspecifikke symptomer, giver måleresultater af blodanalyserne konkrete værdier for den faktiske forsyningsstatus. 

 

Hvis laboratorieresultaterne indikerer en utilstrækkelig forsyningsstatus, bør årsagerne hertil søges. Det skal afklares, om der er ernæringsfejl, eller om fundene er udtryk for andre lidelser eller sygdomme.

Prísur: 1.500,-

Vitamin check hår

 

Laboratoriekemisk analyse af mikronæringsstofferne Kobber, Magnesium, Mangan, Molybden, Selen, Zink, folinsyre, Biotin, Ferritin, TSH i blodet (stofskiftehormon)

Inkl. Leukocyttar, hgb, hæmatokritt, trombocyttar

 

Som ethvert kropsvæv kræver hår specifikke aminosyrer og mikronæringsstoffer, der er afgørende for en sund hårvækst. 

 

En utilstrækkelig forsyningsstatus er ofte årsagen til diffust hårtab, især hos kvinder. Jern, kobber, zink og jod er særligt vigtige for en sund hårvækst. Derudover kræves der andre mikronæringsstoffer til hårvækst, som fx som en del af enzymer sikrer celledeling og strukturel udvikling.

 

Ugunstige levevilkår betyder, at mange mennesker har følsomme forsyningshuller med disse mikronæringsstoffer. 

Denne laboratorietest kan hjælpe med at afdække disse mangler og muliggøre en målrettet, behovsbaseret substitution af hårspecifikke byggesten. 

 

Det er bestemt en af ​​de mest effektive og fysiologiske foranstaltninger til at hjælpe håret med at vokse sundt igen.

Prísur: 1.600,-

Stress profil

Laboratoriekemisk analyse af stresshormonet kortisol i den daglige profil for at bestemme stressniveauet.

Undersøgelsen omfatter bestemmelse af stresshormonet kortisol i spyttet. 

Kortisolets daglige profil (5 bestemmelser) undersøges. De første 3 prøver samles altid til en morgenværdi .

 

Undersøgelsen er nyttig for patienter med fysisk eller psykisk stress eller udmattelsestilstande.

Prísur 1.100,-

Stress & Fatigue Plus Test

Laboratoriekemisk analyse af kortisol i den daglige profil, adrenalin, noradrenalin, dopamin, serotonin, DHEA, østradiol, progesteron og testosteron for at bestemme den aktuelle neuroendokrine situation.

Stress & udmattelse plus testen er nyttig for patienter med fysisk eller psykisk stress, angst, søvnløshed eller udmattelse op til udbrændthedssyndrom.

Prísur: 3.000,-

Hormonprofil kvinde plus

Laboratoriekemisk analyse af steroidhormonerne DHEA, østradiol (østradiol), østriol, progesteron, testosteron og kortisol i spyttet for at bestemme den aktuelle hormonelle situation hos kvinder.

 

Laboratoriekemisk analyse af steroidhormonerne DHEA, østradiol, østriol, progesteron, testosteron og kortisol i spyttet for at bestemme den aktuelle hormonelle situation hos kvinder.

https://www.medcare.fo/hormon-test

Prísur: 1.800,-

Hormonprofil mand plus

Undersøgelsen omfatter bestemmelse af de mandlige kønshormoner, testosteron, DHEA, østradiol, østriol, progesteron og kortisol.

 

Den mandlige hormonprofil er nyttig ved seksuel dysfunktion med nedsat libido, impotens, hypogonadisme og ved symptomer på hormonelle ubalancer med træthed, depression og vægtøgning.

https://www.medcare.fo/hormon-test

Prísur: 1.800,-

SIRI SORE

Sjúkrarøktarfrøðingur, akupunktørur og NHT vegleiðari

BRÚK FYRI HJÁLP?

 

Ring til okkara á telefon


22 30 21

 

ella send ein teldupost til

medcare@medcare.fo

PRÍSIR FYRI VIÐGERÐIR

FÁ SAMBAND VIÐ OKKUM

bottom of page